Hongkong: 58 m2.

Nejkrásnější na tomto bytě je světlo a barvy. A zde se prolínají v jeden celek díky žlutým vložkám na vitráži oddělující byt.

Dobrého světla v bytě je dosaženo tím, že svítí skrz na skrz: aby toho bylo dosaženo, byly učiněny oběti, jako je absence pevných stěn mezi kuchyní a ložnicí a dokonce i mezi ložnicí a koupelnou.

odborníci z hongkongské kanceláře urban: design& Designéři nazvali svůj projekt Puzzle Box, zřejmě pyšní na to, jak chytře spojili tolik různých prvků mozaiky do jediného obrázku. Design bytu zahrnuje poměrně skromný obývací pokoj s kuchyní, zdobený žlutým světlem vitráže a zútulněný starým dřevěným stolem, kompaktní teplou ložnici s korkovými stěnami a perverzní tančící policí a přísnou tmavou koupelnu. Všechny díly jsou různé, ale všechny jsou viditelné, a proto se musí vzájemně shodovat. Ve skutečnosti podle projektu designérů úzký a dlouhý byt prosvítá naprosto od jednoho skromně velkého okna k druhému a to je jeho hlavní výhoda.

Plán. Byt nemá nejmenší rozlohu 58 čtverečních stop. Dispozice neponechává mnoho prostoru pro více než dvě hlavní místnosti: je úzká a dlouhá, se dvěma okny na koncích.

Velkou část bytu zabírá multifunkční místnost, která v sobě spojuje funkci kuchyně, obývacího pokoje, jídelny, předsíně a v případě potřeby i kanceláře.

Přísně průmyslově inspirovaná povrchová úprava betonové podlahy se záměrně zvýrazněnými skvrnami a jednoduché bílé stěny – by v obytném bytě působil nudně a nepříjemně, nebýt světlých detailů. Modrá pohovka, zelený koberec a žluté akcenty na příčce dodávají interiéru veselý nádech, zatímco designově vyvedený stůl ze starého dřeva, který vždy přitahuje pozornost, mu dodává jakousi rustikální atmosféru.

To nejlepší na této multifunkční místnosti kuchyňský nábytek: plynule přechází z kuchyně do obývacího pokoje a plynule přechází od skříněk a pracovních desek k modernímu nábytku, který rámuje plazmovou obrazovku. «Chtěli jsme vytvořit minimalistické, ale vysoce funkční prostředí – říkají designéři. – Tím, že jsme zkombinovali nábytek obou zón, se každá z nich opticky zvětšila.".

Přečtěte si více  Útulný byt na severu Moskvy: designér Igor Kazakov

Grafická skleněná příčka je podle autorů inspirována kostelními okny, i když připomíná spíše Pieta Mondriana: neodděluje jen soukromou část od multifunkční místnosti, ale také dodává interiéru barevný nádech.

Velký stůl – nejpozoruhodnější detail multifunkčního prostoru. Od počátku byl navržen jako jídelní a pracovní stůl zároveň. Byl vytvořen výhradně pro tento interiér Její kované podnože kopírují kované podnože rozdělovače místností.

Vestavěná skříň.. je vždy praktická, a proto nepostradatelná v malých prostorách. V tomto bytě není šatní skříň zabudovaná do zdi nenápadná, jak to u nich často bývá, ale záměrně zvýrazněná černou grafitovou barvou. Díky "efektu tabule" na povrchy natřené touto barvou lze psát křídou. Je také praktické, proč si zde nezapsat seznam potravin, recepty ( na obrázku "boloňské špagety" ), a módně.. «grafit" stěny jsou na vrcholu popularity.

Linie kuchyňské pracovní desky odpovídá linii čela postele. Ani to není náhoda, ale další hra designérů: dlouhá souvislá linie má zjevně opticky zvětšit prostor. Je skvělé, že všechny žluté vložky na vitrážové příčce jsou pohyblivé a můžete snadno měnit vzor a zároveň měnit charakter osvětlení a náladu v ložnici.

Na rozdíl od "průmyslových" náladu multifunkčního prostoru kuchyně a obývacího pokoje, v ložnici více domácího "přírodního" stylu atmosféra. Hladké bílé plochy nahradila teplá korková stěna s "tančícím" povrchem Police z MDF, plechové motivy ptáčků a květinové výšivky na polštářích jsou dokonalým doplňkem.

Stěna nad čelem postele je obložena tenkou vrstvou korku. Je zvukově a tepelně izolující, krásná ( korek má příjemnou teplou barvu ) a promění stěnu ve velkou polici nebo vitrínu: lze sem umístit poznámky, výkresy, poznámky a mnoho dalších výstavních předmětů.

Protože je byt dlouhý a podlouhlý a koupelna se do něj vejde až na konci, není od ložnice oddělena prázdnou stěnou, ale pouze průhlednou skleněnou příčkou. Jinak by místnost přišla o denní světlo a byt o krásnou "hru světla".

Přečtěte si více  Seattle: dům o rozloze 23 m².

Design koupelny je lakonický jak tvarově, tak barevně. Jelikož je viditelná i z kuchyně, jejím úkolem je udržovat být co nejminimalističtější, aniž by na sebe strhával sebemenší pozornost.

Ohodnoťte článek
( Zatím žádné hodnocení )

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: