Přírodní motivy Kurské kosy v plochém interiéru: projekt Anastasie a Alexeje Sperlingových

Pár Z Prahy si pořídil byt v Kaliningradské oblasti, aby tam mohl trávit víkendy, dovolené a odpočinout si od rytmu života v hlavním městě. Nebylo nutné, aby byl příliš prostorný, spíše útulný a komorní. Na projektu pracovali Anastasia a Alexej Šperlingovi.

Informace o bytě: Byt o rozloze 81,7 m2.m v Zelenogradsku, Kaliningradská oblast.

Majitelé bytu: Manželský pár.

Přání zákazníků: uvolněný interiér.

Design interiéru tohoto bytu byl inspirován přírodou přírodní rezervace "Kurská kosa". Tančící les, písečné duny Tyto jedinečné výhledy se odrážejí v povrchových úpravách a architektuře prostoru. Například strop ve vstupní hale imituje vlny písečných dun a příčky v místnostech nemají žádné rovné rohy – všechny jsou zaoblené.

Travertinová omítka na stěnách připomínající kůru stromů. Struktura dlaždic na podlaze imituje staré dřevo, ošlehané mořem a žhavým sluncem. Kuchyňská linka "prorostla" pracovní deskou Dřevo a stěna s jídelní skupinou je obložena deskou. Tyto dnes tak oblíbené textury dokonale zapadají do celkového pojetí interiéru.

Barevné schéma. Celková barevnost interiéru je blízká přírodním barvám národního parku: přírodní, zemité, tlumené, mírně vybledlé odstíny. Jediným světlým akcentem je textilie v barvě mořských vln. Tato barva a mořský vzduch za oknem navozují pocit blízkosti mořského pobřeží.

Přestavba. Původně jednopokojový byt o rozloze 21,7 m2 přestavěný na třípokojový byt s pracovnou, ložnicí, obývacím pokojem a prádelnou. Tohoto výsledku bylo dosaženo zateplením všech studených místností, které se tak staly teplými a obyvatelnými, a oddělením bytu od obývacího pokoje (10 m2).m pod ložnicí s šatnou.

Ložnice. Obrovská postel zabírá celou šířku malé ložnice. Pódium je zabudováno do místnosti od stěny ke stěně, s matrací o rozměrech 2×2,2 cm. díky "proudění" Tvar čela postele a "zapadnutí" do prostoru, člověk odpočívající v posteli se cítí obklopen ze všech stran, jako by byl v kolébce. Díky této skutečnosti a nedostatku přirozeného světla se v něm spí velmi pohodlně. Na druhé straně pokoje je malá šatna oddělená od ložnice textilním portýrem.

Studie. Z ložnice je přístupná soukromá pracovna, bývalá lodžie. Velký počet oken poskytuje dostatek přirozeného světla, které je v této oblasti nezbytné.

Ohodnoťte článek
( Zatím žádné hodnocení )

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: